Elisabeth Beelaerts

Schumann en Brahms

Lezing door muziekexpert Sabine Lichtenstein
wo 16 jan ’19
20:30 uur
  • wo 16 jan ’19
    20:30 uur
    Meneer Frits
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket

Schumann en Brahms waren beiden romantici, maar ieder op hun eigen wijze. Zo geeft een vergelijking van hun werk een beeld van wat romantische muziek kan zijn. Ze verschilden ook in karakter en leefwijze; Schumann kreeg 6 kinderen (of waren het er 7?) en had twee vrouwen (of waren het er 3?) en Brahms had geen vrouw en volgens sommigen één kind. Of deelden ze een van Schumanns drie vrouwen? Ze deelden met zekerheid hun vriendschap en hun ervaringen met verblijven in Nederland. Al dat, inclusief een aantal komische en opmerkelijke weetjes, komt aan de orde, geillustreerd door muziekfragmentjes en afbeeldingen.

Ook voor een concertbezoek geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom organiseert Muziekgebouw Eindhoven ism de Vereniging Vrienden regelmatig op woensdagavond een gratis lezing, gegeven door muziekexperts, genaamd de vriendentafels. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt. 


De lezingen beginnen om 20.30 uur in grand café/restaurant Meneer Frits en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Deze avond is een inleiding op het concert van Dana Zemtsov & Anna Fedorova op zo 27 januari.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie