Vera Wind

De Italiaanse muziek omstreeks 1600 – Lente!

Lezing door muziekexpert Thiemo Wind
do 21 feb ’19
20:45 uur
  • do 21 feb ’19
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket

De Italiaanse muziek maakte omstreeks het jaar 1600 een ongekende omwenteling door. De renaissance was voorbij, een nieuwe tijd diende zich aan: de barok. Het overbrengen van emoties werd allesbepalend voor de muzikale expressie; in vocale muziek ging de tekst als leidraad fungeren. De instrumentale muziek bevrijdde zich intussen van vocale modellen en begon een geheel eigen leven te leiden. Al met al was het lente in de muziekgeschiedenis!

Ook voor een concertbezoek geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom organiseert Muziekgebouw Eindhoven regelmatig op woensdagavond een gratis lezing, gegeven door muziekexperts. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt. 


De vriendentafels beginnen om 20.30 uur in grand café/restaurant Meneer Frits en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Deze avond is een inleiding op het concert van Maarten Engeltjes met werken van Monteverdi, Caccini en Vivaldi op zo 24 februari.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie