Elisabeth Beelaerts

800 jaar familiegeschiedenis van de Esterhazy’s

Lezing door muziekexpert Sabine Lichtenstein
wo 27 mrt ’19
20:30 uur
  • wo 27 mrt ’19
    20:30 uur
    Meneer Frits
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

De beroemde hoog-adellijke, puissant rijke dynastie Esterhazy van Galantha is onnoemelijk belangrijk geweest voor de Habsburgs-Hongaarse geschiedenis. Maar de Esterhazy’s waren niet minder belangrijk voor de kunst, vooral maar niet alleen de muziek. Vier wereldberoemde componisten, en menig onberoemde, hebben voor de familie gewerkt. We volgen – in een verhaal maar ook met afbeeldingen en muziekvoorbeelden -- de 800 jaar oude familiegeschiedenis van de Esterhazy’s, inclusief enkele roddeltjes en schandalen en hun bemoeienissen met (hun eigen) kunst, “hun” musici en de muziek tot op de dag van vandaag.

Ook voor een concertbezoek geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom organiseert Muziekgebouw Eindhoven ism de Vereniging Vrienden regelmatig op woensdagavond de vriendentafel. Een gratis lezing, gegeven door muziekexperts. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt. 


De vriendentafels beginnen om 20.30 uur in grand café/restaurant Meneer Frits en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Deze avond is een inleiding op het concert van Academy of Ancient Music met Nicolas Altstaedt op za 30 maart.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie