wo 8 mei ’19 20:30 uur

Het strijkkwartet - Ieders actieve bijdrage

Lezing door muziekexpert Micha Hamel
wo 8 mei ’19
20:30 uur
  • wo 8 mei ’19
    20:30 uur
    Meneer Frits
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Het strijkkwartet is uitgevonden door de uiterst vruchtbare Oostenrijkse componist Haydn. Hij was op zoek naar een muzikale vorm die klonk als een orkest, maar dan minder duur en minder pretentieus. Een situatie waarin de musici – professionele, amateurs en dilettanten – niet aan elkaar ondergeschikt waren, maar een vrijelijke, dynamische muzikale conversatie konden voeren. Deze vorm werd de nieuwe standaard voor de kamermuziek: intiem maar orkestraal, en bovenal democratisch, aangezien het individuele met het collectief in verband wordt gebracht.

Ook voor een concertbezoek geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom organiseert Muziekgebouw Eindhoven ism Vereniging Vrienden regelmatig op woensdagavond een gratis lezing, gegeven door muziekexperts. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt. 


De vriendentafels beginnen om 20.30 uur in grand café/restaurant Meneer Frits en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft hiervoor dus geen lid te zijn van Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Deze avond is een inleiding op het concert van het Jerusalem Quartet op di 14 mei.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie