Lunchpauzeconcert

Fontys Kamerkoor o.l.v. Louis Buskens

Pietro Mascagni (1863 – 1945), uit Cavaleria rusticana: Openingskoor
Camille Saint-Saëns (1835 – 1921), uit Samson et Dalila: Openingskoor
Giuseppe Verdi (1813 – 1901), uit Nabucco: E l'Assiria
Giuseppe Verdi (1813 – 1901), uit Macbeth: Patria oppressa
Gaetano Donizetti (1797 – 1848), uit Don Pasquale: Che interminabile
Leonard Bernstein (1918 – 1990), uit Candide: Auto-da-fé
Georges Bizet (1838 – 1875), uit Carmen: Marche des Toréadors
 

do 22 nov ’18
12:30 uur
  • do 22 nov ’18
    12:30 uur
    Kleine zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Iedere donderdag vindt om 12.30 uur een klassiek lunchpauzeconcert plaats bij Muziekgebouw Eindhoven. Kaarten kosten 2 euro en deze kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten kent twee klassieke zang opleidingen: de algemene, klassieke zang genaamd, en de specifiek op opera gerichte opleiding Muziektheater klassiek. Zangers van beide opleidingen verenigen zich, samen met koordirectiestudenten, in het kamerkoor. De naam kamerkoor stamt nog uit de tijd, dat de zangopleiding in Tilburg minder studenten telde. De opleiding is de laatste jaren zo succesvol geworden, dat het koor van zangstudenten wat groter is dan de naam doet vermoeden. Het repertoire van de laatste jaren is breed te noemen: missen, Carmina Burana, klassiek en nieuw gecomponeerd operarepertoire. Jaarlijks neemt het koor met een productie deel aan het Opera Forward Festival van de Nationale Opera in de Stopera. Met het onderstaand programma zingt het koor lunchconcerten in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven (22 november) en in het Concertgebouw in Amsterdam (5 december). Hetzelfde programma, aangevuld met meer individuele bijdragen van de 3e jaars studenten, wordt in een avondprogramma gebracht in Het Cenakel in Tilburg op 23 november. Dirigent Louis Buskens zal steeds een mondelinge toelichting verzorgen. Aan de piano: Gabrielka Clout.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie