Lunchpauzeconcert

Fontys Saxofoonensemble

o.l.v. Andreas van Zoelen en gastdirigent José Pérez Arias

Old Dance Tunes, Béla Bartók, arr. Andreas van Zoelen
Kazeno Uta, Ryo Noda *)
Danzas Fantásticas, Andreas van Zoelen
Nordiskt Capriccio, Erland von Koch, arr. Hannah Koob
La Boda de Luis Alonso, Géronimo Giménez, arr. José Perez
Carpio, Reveriano Soutullo y Vert, arr. José Perez

*) geschreven voor het Fontys Saxofoon Ensemble – WERELDPREMIERE!

do 20 dec ’18
12:30 uur
  • do 20 dec ’18
    12:30 uur
    Kleine zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Iedere donderdag vindt om 12.30 uur een klassiek lunchpauzeconcert plaats bij Muziekgebouw Eindhoven. Kaarten kosten 2 euro en deze kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert.

De klassieke saxofoonklas van AMPA (Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg) is een bruisende, internationale groep studenten, die zich succesvol ontwikkelen en hun sporen op de internationale podia verdienen. Naast de hoofdvaklessen (individueel en in groepsverband) spelen alle studenten klassiek saxofoon in het saxofoon ensemble. Dit ensemble wordt geleid door hoofdvakdocent Andreas van Zoelen.
Dit ensemble speelde in het recente verleden bijvoorbeeld in het Concertgebouw in Amsterdam, en deed al verschillende optredens op radio en televisie. Vele werken door componisten uit binnen- en buitenland werden speciaal voor dit ensemble geschreven.
 

Deze winter presenteert het Fontys Saxofoon Ensemble haar programma “Worlds of Saxophone”. In dit programma, waar u deze middag een deel van hoort, worden werken uit verschillende hoeken van de aarde gepresenteerd, die allemaal geworteld zijn in de volksmuziek. Van Béla Bartók, die in zijn composities oost-europese volksmuziek vastlegde en de op en top Scandinavische muziek van Erland von Koch , tot de temperamentvolle noten van Giménez en Soutullo, vandaag gedirigeerd door gastdirigent José Pérez Arias uit Spanje, tot originele werken van van Zoelen zelf en, als kers op de taart, de wereldpremière van “Kazeno Uta” door de Japanse stersaxofonist en componist Ryo Noda, die speciaal voor dit concert is overgekomen uit Japan!
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie