Franca Treur & Pynarello

Voorafgegaand aan dit concert geeft Lidewijde Paris een korte inleiding over de schrijver- aanvang 19:30 uur - de toegang is gratis. Lidewijde Paris was o.a. boekverkoper, journalist, copywriter, redacteur en uitgever. Zij doceert, interviewt schrijvers en is oprichter van De Leesambassade. Onlangs verscheen haar boek 'Hoe lees ik?'.


Verwachte eindtijd: 22:00 uur

Muziekgebouw Eindhoven werkt voor de serie In één Adem samen met Boekhandel van Piere.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

di 27 mrt ’18
20:15 uur
  • di 27 mrt ’18
    20:15 uur - 22:00 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Haydn - Die sieben letzten Worte

Religieuze kracht van muziek en talige verbeelding van literatuur versterken elkaar tijdens dit bijzondere concert. Violiste Lonneke van Straalen en haar strijkorkest Pynarello vertolken Joseph Haydns De zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. Tussen de delen van deze aangrijpende muziek draagt schrijfster Franca Treur voor uit eigen werk. Haar ‘eigentijdse lijdensverhaal’ is hoogst actueel. Een illegale zwarte man betrekt een leegstaand brugwachtershuisje. Hij voelt zich thuis, totdat de vrouw van de overleden brugwachter zich ermee gaat bemoeien.

Beethoven 5 project

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie