Lunchpauzeconcert

Winnaar Elisabeth Evertsprijs 2018
do 11
oktober

Iedere donderdag vindt om 12.30 uur een klassiek lunchpauzeconcert plaats bij Muziekgebouw Eindhoven. Kaarten kosten 2 euro en deze kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert.

De winnaar wordt op 7 oktober bekend gemaakt.

De Elisabeth Evertsprijs is een aanmoedigingsprijs, bestaande uit een geldbedrag van € 7.000, die elke twee jaar wordt uitgereikt aan een jong, Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau. De prijs wordt uitgereikt door de Stichting Elisabeth Everts Fonds en is vernoemd naar Elisabeth Everts (1920-1948) die in 1948 jong overleed door een vliegtuigongeluk toen zij op tournee door Indonesië was. Ze was destijds een leerlinge van de pianiste en pedagoge Nelly Wagenaar. Everts' moeder, die zelf violiste was, besloot toen om met de verzekeringsuitkering een fonds op te richten om de naam van Elisabeth Everts levend te houden en om jonge en veelbelovende musici te kunnen steunen. Eerdere winnaars waren o.a. Ella van Poucke (2014) en Raoul Steffani (2016).

De winnaar wordt op 7 oktober bekend gemaakt. Daarna zal ook duidelijk worden hoe het programma voor dit lunchpauzeconcert eruit zal zien.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten