Lunchpauzeconcert

Shin Sihan - Winnaar Elisabeth Evertsprijs 2018

Het Amsterdam Pianotrio
Yang Yang Cai, piano
Shin Sihan, viool
Alexander Warenberg, cello

L. Van Beethoven: Pianotrio in D, op 70 nr. 1 Geistertrio (1808)
- Allegro vivace e con brio
- Largo assai e espressivo
- Presto

D. Sjostakovitsj: Pianotrio nr.2 in e klein, op. 67 (1944)
- Andante - Moderato
- Allegro con brio
- Largo
- Allegretto

do 11 okt ’18
12:30 uur
  • do 11 okt ’18
    12:30 uur
    Kleine zaal
    Geweest

Iedere donderdag vindt om 12.30 uur een klassiek lunchpauzeconcert plaats bij Muziekgebouw Eindhoven. Kaarten kosten 2 euro en deze kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert.

Shin Sihan kreeg zijn eerste vioolles op zesjarige leeftijd. Uiteindelijk sloot hij zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag af met een 10 en een onderscheiding voor zijn ‘fenomenale virtuositeit en fenomenale muzikaliteit’. Later was hij onder andere samen met pianiste Anne Brackman winnaar van de Dutch Classical Talent Award (2017), maar won hij ook de Bach Sonderpreis. Als solist speelde Sihan met onder andere het Residentie Orkest, het Nationaal Jeugdorkest en het Concertgebouw Kamerorkest, en werkte hij samen met dirigenten als Jules van Hessen en Ed Spanjaard.

Tijdens dit lunchpauzeconcert komt de winnaar van het Elisabeth Evertsprijs met zijn trio, dat naast hem uit cellist Alexander Warenberg en pianiste Yang Yang Cai.

De Elisabeth Evertsprijs is een aanmoedigingsprijs, bestaande uit een geldbedrag van € 7.000, die elke twee jaar wordt uitgereikt aan een jong, Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau. De prijs wordt uitgereikt door de Stichting Elisabeth Everts Fonds en is vernoemd naar Elisabeth Everts (1920-1948) die in 1948 jong overleed door een vliegtuigongeluk toen zij op tournee door Indonesië was. Ze was destijds een leerlinge van de pianiste en pedagoge Nelly Wagenaar. Everts' moeder, die zelf violiste was, besloot toen om met de verzekeringsuitkering een fonds op te richten om de naam van Elisabeth Everts levend te houden en om jonge en veelbelovende musici te kunnen steunen. Eerdere winnaars waren o.a. Ella van Poucke (2014) en Raoul Steffani (2016).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie