MEDFest: Orange Blossom & MEDFest Ensemble

Nieuw Mediterraan festival

LET OP: MEDfest is verplaatst naar zaterdag 23 februari in de Kleine Zaal wegens logistieke redenen. Reeds gekochten kaarten blijven geldig of kunnen worden geretourneerd.

za 23 feb ’19
20:15 uur
  • za 23 feb ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

MEDfest is het nieuwe, rondreizende festival met artiesten, kunstenaars, ontwerpers en pioniers uit de kunstzinnige en culturele wereld van de Middellandse zee. De muziek en cultuur van de Mediterranée is in al zijn warmte, verscheidenheid maar ook verbondenheid te ervaren met unieke, eenmalige optredens en meer.

 

Tijdschema van de avond:

19:15             Deuren open
20:15 - 21:30 Medfest Ensemble

22:00 - 23:30 Orange Blossom

Line up MEDfest in Eindhoven

 

Orange Blossom (FR)
Orange Blossom speelt een intrigerende mix van psychedelische rock a la Pink Floyd, klassieke Egyptische muziek zoals die van zangeres Oum Kalthoum en de postpunk a la Joy Division. De muziek van Orange Blossom heeft veel bekendheid verworven door het nummer ‘Ya Sidi’, bekend als titelsong van de Franse Netflix-serie Marseille.

 

Unieke Muzikale Samenwerking
Speciaal voor MedFest hebben wij een unieke combinatie van artiesten samengebracht: Het MedFest Ensemble. Samen vertegenwoordigen zij een groot deel van het gebied rondom de Middellandse Zee, wat resulteert in een prachtige compositie van traditionele, culturele en hedendaagse klanken. Beluister hier vast een voorproefje.

 

Martin Fondse (NL)
Martin Fondse is een gerenommeerde Nederlandse pianist en componist op het gebied van jazz en hedendaagse muziek. Beinvloed door diverse inspiratiebronnen probeert Martin bruggen te slaan tussen verschillende muziekstijlen en culturen.

 

Eric van der Westen (NL)
Eric van der Westen maakt al meer dan 20 jaar naam als veelzijdige bassist in de hedendaagse jazz. Hij werkte onder andere samen met internationale grootheden als Norma Winstone en Louis Mhlanga en is sinds 2010 de bassist van Turkse zangeres Sezen Aksu.

 

Melek Mosso (TR)
De jonge fluitiste en singer/songwriter Melek Mosso is één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. Ze slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz en ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid.

 

Farid Ghannam (MA)
De Marokkaanse zanger en gimbri-speler Farid Ghannam bereikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten reeds een miljoenenpubliek met zijn popliedjes. Maar hij schittert net zozeer met zijn traditionele klassieke repertoire.

 

Efe Erdem (TR)
Efe rondde op 18 jarige leeftijd het conservatorium in Ankara af en vervolgde zijn studie klassieke trombone aan Codarts in Rotterdam. Sindsdien is deze Turkse componist en trombonist niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazz- en soulscene.

 

Alex Simu (RO)
De Roemeense Alex Simu heeft als internationaal klarinettist, saxofonist en componist al een ruime hoeveelheid awards op zijn naam staan. Hij studeerde aan diverse conservatoria, van Amsterdam tot New York en trad op in meer dan 41 landen.

 

Derya Turkan (TR)
De Turkse Derya Turkan studeerde kemence (Turkse viool) aan het conservatorium in Istanbul en treedt sindsdien op in vele Europese, Afrikaanse en Aziatische landen. In 2005 maakte hij zijn debuut in de VS.

 

Mohamed Ahaddaf (MA)
De Marokkaanse udspeler Mohammed Ahaddaf immigreerde het begin van deze eeuw vaan Noord-Marokko naar Nederland en startte daar zijn eigen kwartet. Hij laat zich inspireren door de Arabo-Andalusische muziek die haar wortels heeft in het Spanje van de Moren.

 

Francesco Bongiorno (IT)
Percussionist Francesco studeerde 10 jaar lang klassieke piano aan het conservatorium in Palermo en sinds zijn 13e won hij 5 nationale pianowedstrijden. Later studeerde hij door in Rome en Amsterdam en nam hij actief deel aan gerenommeerde masterclasses. Hij was onderdeel van vele nationale en internationale muziekprojecten en nam 5 albums op.Bekijk Facebook event

Onderdeel van:
Internationals
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie