Bryan Ferry

World Tour 2019
wo 22
mei
  • wo 22 mei
    20:15
    Grote zaal
    uitverkocht

Sinds zijn wereldwijde bekendheid met de legendarische artrockband Roxy Music in de seventies staat Bryan Ferry bekend als de gentleman van de popmuziek. Na zijn uitverkochte concert in AFAS Live is hij nu terug voor een concert in Eindhoven (zit- en staplaatsen). Bryan Ferry, de man achter hits als Love Is The Drug, Let's Stick Together, More Than This en Slave To Love, speelt de grootste hits uit zijn carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music.

Let op: dit concert heeft zowel zit- als staplaatsen.

De carrière van de bijna 73-jarige Ferry begon in 1970 toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson de band Roxy Music oprichtte. Het zestal onderscheidde zich door als eerste band visuele stijl en muziek als totaalplaatje te presenteren. In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

 

Als soloartiest is Ferry namelijk minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij Roxy Music, die volgens het gezaghebbende Rolling Stone Magazine nog steeds bij de beste bands aller tijden hoort. Het strak in het pak gestoken popicoon uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale Slave To Love, de nummer één-positie in de Britse hitlijsten behaalde. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn natuurlijk Kiss and Tell en de meeslepende ballade Don’t Stop The Dance.

Let op: dit concert heeft zowel zit- als staplaatsen. We raden u dan ook aan om op tijd aanwezig te zijn als u een zitplaats wilt. 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten