vr 29 mrt ’19 19:00 uur
Prokofjev

Assepoesters Assepesters

Familieconcert

Arjan Tien, dirigent
Jacques Vriens, verteller
Joris Nassenstein en Lennart Monaster, regie
i.s.m. Jeugdtheatergezelschap Het Laagland

Prokofjev, delen uit Cinderella

vr 29 mrt ’19
19:00 uur
  • vr 29 mrt ’19
    19:00 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Assepoesters Assepesters is een prachtige jubileumvoorstelling van philharmonie zuidnederland voor jong en oud. Met de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens. 

Sprookjes. Prinsen en prinsessen, rozengeur en maneschijn. Je weet precies hoe ze gaan. Maar deze Assepoester? Dat is een ander verhaal. Een groot live-orkest speelt prachtige muziek van Prokofjev en de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens vertelt ons samen met vier energieke acteurs over Elsje. Dat lieve meisje, haar boze stiefmoeder en haar twee verschrikkelijke stiefzusjes. Zo komt een beroemd sprookje eigenwijs én muzikaal tot leven.

Het leven van Elsje is helemaal geen sprookje. Ze is haar moeder verloren, vader is op reis en Elsje moet werken. Altijd. Op bevel van haar stiefmoeder moet het huis schoon, schoner, schoonst. En dan die verschrikkelijke stiefzussen, die Elsje ‘Assepoester’ noemen. Stelletje Assepesters! Als de Prins een fantastisch feest geeft waar iedereen heen mag, is Elsje de enige die thuis moet blijven. Om te poetsen. Levenslang huis-poets-arrest. En dan verschijnt er een goede fee…

Deze ‘Assepoester’ laat jou zien dat sprookjes de wereld echt nog niet uit zijn. En dat huis-poets-arrest tot de mooiste dingen kan leiden…

Deze jubileumvoorstelling is mede mogelijk gemaakt door het de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie