The Residents

Al 50 jaar een mysterie
di 29
januari

Dit is al 50 jaar de meest mysterieuze band ter wereld. De avantgardistische combinatie van electro, fusion, punk, pop- en rockmuziek van The Residents is zeker geen geheim. Maar wie daar precies achter zitten weet niemand. Interviews worden gegeven door een ‘woordvoerder’ en het collectief van muzikanten toont zich louter in vermomming aan het publiek. De fenomenale ‘eyeballs’ of de gigantische snavels zijn inmiddels iconisch te noemen.

Expect the unexpected…

Ze hebben muziek gemaakt voor veel filmproducties en hun songteksten zijn ronduit intrigerend. Die gaan onder andere over de wisselwerking tussen technische hoogstandjes en de menselijke knulligheid. Naar aanleiding van feitelijke gebeurtenissen weten ze teksten te creëren die sprookjes lijken. Enkele videoclips gemaakt door The Residents zijn vast onderdeel van het Museum Of Modern Art in New York.

De eigenzinnige formatie was in 2017 voor het laatst in Nederland met twee shows. In 2019 doen ze alleen Muziekgebouw Eindhoven aan. In 2018 hebben ze het album ‘I Am A Resident!’ uitgebracht, direct gevolgd door ‘Intruders’. Maar, dat zegt niets over een show van The Residents. Expect the unexpected…

Bekijk het Facebook event

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten