The Residents

Al 50 jaar een mysterie
di 29 jan ’19
20:15 uur
  • di 29 jan ’19
    20:15 uur
    Kleine zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Dit is al 50 jaar de meest mysterieuze band ter wereld. De avantgardistische combinatie van electro, fusion, punk, pop- en rockmuziek van The Residents is zeker geen geheim. Maar wie daar precies achter zitten weet niemand. Interviews worden gegeven door een ‘woordvoerder’ en het collectief van muzikanten toont zich louter in vermomming aan het publiek. De fenomenale ‘eyeballs’ of de gigantische snavels zijn inmiddels iconisch te noemen.

Ze hebben muziek gemaakt voor veel filmproducties en hun songteksten zijn ronduit intrigerend. Die gaan onder andere over de wisselwerking tussen technische hoogstandjes en de menselijke knulligheid. Naar aanleiding van feitelijke gebeurtenissen weten ze teksten te creëren die sprookjes lijken. Enkele videoclips gemaakt door The Residents zijn vast onderdeel van het Museum Of Modern Art in New York.

De eigenzinnige formatie was in 2017 voor het laatst in Nederland met twee shows. In 2019 doen ze alleen Muziekgebouw Eindhoven aan. In 2018 hebben ze het album ‘I Am A Resident!’ uitgebracht, direct gevolgd door ‘Intruders’. Maar, dat zegt niets over een show van The Residents. Expect the unexpected…

Bekijk het Facebook event

Expect the unexpected…

Zoals de The Residents voor veel verrassende wendingen zorgen, blijkt ook deze avond aan minstens één surprise onderhevig. De show stond gepland in de grote zaal maar is verplaatst naar onze kleine zaal. Hier zijn de stoelen ongeplaceerd, vrije plaatskeuze voor iedereen dus. We openen ook de balkons waardoor iedereen perfect zicht heeft op The Residents!

Eerder verkregen kaarten blijven uiteraard geldig, alleen de rij- en stoelnummers komen te vervallen. Muziekgebouw Eindhoven gaat ongeveer een uur voor aanvang open (tijden onder voorbehoud).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie