TROMP Percussion Eindhoven 2016

Emil Kuyumcuyan

Dit concert is inclusief kaasplankje en wijn of een ander pauzedrankje!

Vanwege de koopzondag kan het in parkeergarage Heuvelgalerie drukker zijn dan gewoonlijk. Wij raden u aan om wat eerder van huis te gaan zodat u op tijd voor aanvang in het Muziekgebouw arriveert.

zo 15
april
  • zo 15 apr
    15:30
    Kleine Zaal
    Geweest

Alvarez - Temazcal
Hamilton - Interzones
Sarhan - Home Work
Mehldau - Waltz for JB
Xenakis - Psappha
Fourneyron - Raisons
Dubedout - Koltrane

Eindhoven, de late middag van 27 november 2016. Op het podium van de grote zaal staat de 23-jarige Emil Kuyumcuyan, een schild met € 15.000 trots in zijn armen. Zojuist won hij TROMP Percussion. ‘A deep interpretation after deep research. Very convincing playing,’ luidde de lof van de jury. De Kroatisch-Turkse percussionist won ook al de Stockholm International Music Competition en was de gevierde gast van de Lucerne Festival Academy en de Biënnale van Venetië. Deze zondagmiddag geeft Emil Kuyumcuyan een solorecital waarin hij ook werken uit zijn gekozen concoursrepertoire speelt. Emil blinkt uit in het vertolken van multimediale, moderne stukken. Naast werken op o.a. vibrafoon en marimba met tape of video, speelt Emil ook bodypercussion in Sarhan's Home Work en klinkt Psappha, de 'slagwerkklassieker' van Xenakis voor een door de speler zelf te kiezen set-up van houten en metalen slagwerkinstrumenten.

 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten