do 14 mrt ’19 20:15 uur

The Mystery of the Bulgarian Voices ft. Lisa Gerrard

Voor het eerst samen in Nederland
do 14 mrt ’19
20:15 uur
  • do 14 mrt ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Het vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares is de samenwerking aangegaan met Dead Can Dance-zangeres Lisa Gerrard en treedt voor het eerst samen in Nederland op. Tijdens het concert zingen de artiesten zowel liedjes van hun gezamenlijk album ‘BooCheeMish’ dat afgelopen jaar uitkwam als liedjes uit Lisa Gerrards solo-carriere.

Met deze samenwerking gaat een langgekoesterde wens van Lisa Gerrard in vervulling: “I saw them live and I just thought: that’s IT. That’s the top. You can’t go further.” Afgelopen jaar maakte Le Mystère des Voix Bulgares een bijzondere live comeback met een transcendentaal optreden op het Utrechtse festival Le Guess Who?

Het vrouwenkoor werd al in 1952 opgericht als Bulgaars staatskoor voor televisie en zingt eeuwenoude, traditionele Bulgaarse folkliedjes. In de tweede helft van de jaren ’80 werd het plotseling populair toen hun muziek werd heruitgegeven door het New Yorkse label Nonesuch. Het was de tijd van Paul Simons ‘Graceland’ waarin niet-westerse muziek in de schijnwerpers kwam te staan bij Westerse popartiesten. Artiesten als Kate Bush en Talking Heads lieten zich inspireren en ook Lisa Gerrard.De afgelopen tijd kende het koor hernieuwde aandacht door het gebruik van hun muziek in Lady Gaga’s documentaire en samples door Drake en Leftfield.

Facebook event

In het voorprogramma staat Pitou, zelf groot fan van The Bulgarian Voices. Met haar klassieke achtergrond en het gebruik van vocale harmonieën won ze in 2015 Mooie Noten en speelde o.a. op Le Mini Who, Valkhof en Grasnapolsky.

In het voorprogramma staat Pitou, zelf groot fan van The Bulgarian Voices. Met haar klassieke achtergrond en het gebruik van vocale harmonieën won ze in 2015 Mooie Noten en speelde o.a. op Le Mini Who, Valkhof en Grasnapolsky.

I couldn’t believe how beautiful it was. I listened to it all the time.

Kate Bush
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie