Symfonie Orkest Eindhoven

Muzikale vernieuwers

Christopher Devine, solist

Wagner - Prelude en Liebestod uit Tristan und Isolde
Honegger - 5e Symfonie
Brahms - 2e Pianoconcert

za 26 jan ’19
20:15 uur
  • za 26 jan ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket

Met de Prelude en Liebestod uit Tristan und Isolde van Richard Wagner brengt het Symfonieorkest Eindhoven een indrukwekkende opening. Deze Wagner-opera werd symbool voor onmogelijke liefde in de breedste zin van het woord en de componist gaf er een onvergetelijk, extatisch muzikaal decor aan.

Slechts zelden klinkt in concertzalen de 5e Symfonie van Arthur Honegger. Wie deze symfonie voor het eerst hoort, moet misschien wennen aan het klankbeeld. Maar als u daarbij denkt aan de obsessie van Honegger voor nieuwerwets technisch vernuft, hoort u de raderen draaien. Het tweede deel, in 3/8e maat, deint als een wiegenlied.


Na de pauze staat het magistrale 2e Pianoconcert van Johannes Brahms op het programma. Solist is de uiterst virtuoze pianist Christopher Devine. De orkestpartij gaat veel verder dan alleen begeleiding en heeft volop elementen van een symfonie. Dit werk is een bijna 50 minuten durend feest van melodieën, echo’s, thema’s en variaties, variërend van tragisch tot zeer lieflijk.


Dit concert van het Symfonie Orkest Eindhoven past perfect in de ingeslagen weg: bekende en soms juist zelden gespeelde grote werken met een verhaal. Onder de bezielende leiding van dirigent Quentin Clare zitten zowel musici als publiek op het puntje van hun stoel.
 

Symfonie Orkest Eindhoven
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie