Fotografie: Marco Borggreve
Beethoven Pianoconcert nr. 1 & 5

Staatskapelle Dresden

Rudolf Buchbinder, piano & artistieke leiding

Rudolf Buchbinder, piano & artistieke leiding


Beethoven – Pianoconcert nr. 1
Beethoven – Pianoconcert nr. 5 ‘Keizer’ 

vr 22 nov ’19
20:15 uur
  • vr 22 nov ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Vanavond het ‘begin en eind’ van Beethovens pianoconcerten, waarbij de Oostenrijkse pianist begeleid wordt door Staatskapelle Dresden, al eeuwenoud en al eeuwenlang geroemd.

Het is een wonder dat Beethoven zulke hemelse muziek kon schrijven, ondanks zijn doofheid. Beethovens Pianoconcert nr. 1 is niet helemaal zijn eerste, het tweede was er eerder. Toch heb je wel met een jonge Beethoven te maken. Briljant, onbetwist meester, de koning te rijk. Het slot van de reis is dan het majestueuze Vijfde: de koning is ‘Keizer’ geworden. Interessant zo, ‘begin en eind’ van Beethoven bij elkaar!

Rudolf Buchbinder is de man om ze te spelen. Al in 1961 won hij het grote Van Cliburn concours, waarna hij meerdere Gouden Medailles in de wacht sleepte. Hij oogstte vooral met ‘zijn’ Beethoven de meeste lof. Zacht gezegd iconisch is de status van Staatskapelle Dresden: opgericht 1548.


Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Ben Coelman in de Kleine Zaal, aanvang 19:30 uur.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:15

Bekijk het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie