Fotografie: Evgeny Evtyukhov
zo 9 feb ’20 20:15 uur
Prokofjev, Tsjaikovski

Konzerthausorchester Berlin

Anastasia Kobekina, cello

Dmitrij Kitajenko, dirigent
Anastasia Kobekina, cello


Prokofjev – Delen uit Romeo en Julia
Tsjaikovski – Rococo Variaties
Tsjaikovski - Manfred Symfonie

zo 9 feb ’20
20:15 uur
  • zo 9 feb ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Komt de mooiste muziek uit Rusland? Als je dit geheel Russische programma bekijkt denk je van wel. Prokofjevs Romeo en Julia mag één van de meest geliefde orkestpartituren van de twintigste eeuw heten. Elke emotie komt langs.

Tsjaikovski’s Manfredsymfonie peilt de getormenteerde romantische ziel; achtervolgd door schuldgevoelens vlucht de jonge Manfred de Alpen in… Voor kenners één van Tsjaikovski’s mooiste werken. De 'risikofreudige Musizierlust' die de Duitse pers Anastasia Kobekina toedicht, doet het wonderwel in Tsjaikovski’s Rococovariates 'en verraadt haar plezier, virtuositeit en diepzinnigheid.' Het Konzerthausorchester Berlin bouwde aan een grote reputatie onder dirigenten als Kurt Sanderling (eredirigent) en Iván Fischer.

Tijdens dit concert kunt u bij Prokofjev's Romeo & Julia en Tsjaikovsky's Manfred Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app die tekst en uitleg geeft tegelijk met de live-muziek op het podium. Wolfgang bezorgt de luisteraar in de zaal een rijkere ervaring van klassieke muziek. Klik hier voor meer informatie.


Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Bart de Graaf in de Kleine Zaal, aanvang 19:30 uur.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15

Bekijk het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie