Fotografie: Marco Borggreve
wo 30 okt ’19 20:15 uur
Widmann, Mozart

Academy of St. Martin in the Fields

Jörg Widmann, klarinet & muzikale leiding

Widmann - Con brio
Mozart - Klarinetconcert
Mozart - Symfonie nr. 41 ‘Jupiter’

wo 30 okt ’19
20:15 uur
  • wo 30 okt ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een wereldbekend stuk door een van de meest spraakmakende kamerorkesten van deze tijd. De serie start goed met Mozarts ‘Jupiter’.

Behoeft het nog introductie? Als geen ander is ‘the Academy’ een begrip. In 1958 kreeg de jonge aanvoerder van de tweede violen van het London Symphony Orchestra Neville Marriner behoefte aan iets anders dan de dagelijkse routine van het orkestspel. Hij wilde spelen in klein verband en op zeer hoog niveau, Academy of St Martin in the Fields was geboren. In eerste instantie was het niet de bedoeling dat het een permanent ensemble zou blijven. Maar het kleine strijkensemble groeide uit tot een compleet kamerorkest en werd wereldberoemd.


Jörg Widmann is componist, dirigent, klarinettist. Wat van de drie hij het allerbeste kan? Onduidelijk; vandaar dat hij nu álles laat zien en horen. Hij maakte in Eindhoven al indruk tijdens het Storioni Festival 2014; zijn Mozart. Widmann dirigeerde ‘met’ de klarinet, kende een enorme vrijheid en fantasie. Met de Jupitersymfonie plaatste Mozart de kroon op zijn symfonisch oeuvre. Hoewel de symfonie onder de naam Jupiter bekend is, is deze benaming niet van Mozart zelf afkomstig. Dit werd waarschijnlijk gedaan door zijn impresario Johann Peter Salomon. De Romeinse oppergod Jupiter verwijst naar het krachtige karakter van het stuk.

Tijdens dit concert kunt u bij Mozart's Klarinetconcert gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app die tekst en uitleg geeft tegelijk met de live-muziek op het podium. Wolfgang bezorgt de luisteraar in de zaal een rijkere ervaring van klassieke muziek. Klik hier voor meer informatie.


Bekijk het facebook event


Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Bart de Graaf in de Kleine Zaal, aanvang 19:30 uur.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie