Fotografie: Marco Borggreve
za 23 nov ’19 20:15 uur
Beethoven Pianoconcert nr. 2, 3 & 4

Staatskapelle Dresden

Slechts eenmalig in Nederland!

Rudolf Buchbinder, piano & muzikale leiding

Beethoven - Pianoconcert nr. 2, 3 & 4
 

za 23 nov ’19
20:15 uur
  • za 23 nov ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Hij staat bekend om zijn opnames van Beethoven waarop alle vijf de pianoconcerten te horen zijn. Niemand minder dan Rudolf Buchbinder neemt het over op het podium. Tweede deel van een twee-luik.

Het is een wonder dat Beethoven zulke hemelse muziek kon schrijven, ondanks zijn doofheid. Het vierde pianoconcert werd door Beethoven zelf gespeeld tijdens de première. Beethoven droeg dat pianoconcert op aan zijn vriend en een van zijn broodheren, de aartsbisschop Rudolf van Oostenrijk. Voor velen betekent Beethovens lyrische Vierde concert het hoogtepunt van het vijftal pianoconcerten.

Van de vele proeven kunnen die de pianist Rudolf Buchbinder vergaarde, volstaat het er hier één te noemen: in 1961 won hij het belangrijke Van Cliburn concours. Daar ontpopte hij zich tot pianolegende, met meerdere gouden medailles op zijn naam. In 2014 bracht Sony zijn gelauwerde complete registratie van diens vijf pianoconcerten uit.


Vanavond de drie ‘middelste’ concerten, waarbij de Oostenrijkse pianist begeleid wordt door Staatskapelle Dresden, al eeuwenoud en al eeuwenlang geroemd.


Dit concert is het tweede deel van een twee-luik dat eenmalig in Nederland, exclusief in Muziekgebouw Eindhoven te horen is. Het eerste deel vindt plaats op vrijdag 22 november: Beethovens pianoconcerten 1 & 5. Klik hier om naar de pagina te gaan.


Bekijk het Facebook event


Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Ben Coelman op de Tweede Foyer, aanvang 19:30 uur.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie