za 21 dec ’19 20:15 uur
Monteverdi

Nederlandse Bachvereniging

Mariavespers van Claudio Monteverdi

Andrew Parrott, dirigent
Griet de Geyter, Isabel Schicketanz, sopraan
Victoria Cassano, mezzo-sopraan
Rodrigo del Pozo & Kevin Skelton, (hoge) tenor
Zachary Wilder & Joao Moreira, tenor
Victor Torres, bariton
Joel Frederiksen & Joep van Geffen, bas

Monteverdi - Vespro della beata vergine (Mariavespers)

za 21 dec ’19
20:15 uur
  • za 21 dec ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Werkelijk schitterend maar nee, níet van Bach, de Mariavespers van Claudio Monteverdi. De NBV koos ervoor om zijn monumentale concertserie All of Bach iets te verruimen. Met andere pijlers uit de muziek.

De Mariavespers waren waarschijnlijk de meest geniale sollicitatiebrief uit de muziekgeschiedenis ooit. In 1610 reisde Monteverdi helemaal van Mantua naar Rome om ze persoonlijk aan paus Paulus V te overhandigen. Hij wilde namelijk heel graag een aanstelling aan de pauselijke kapel. Het werk is een staalkaart van de toenmalige muzikale technieken en stijlen. Een soort dwarsdoorsnede van het componeren rond 1600. Bijzonder ook het voor die tijd individuele gebruik van instrumenten.

Bekijk het Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie