Fotografie: Sacha de Boer

Jan Siebelink & Borboleta Music

Jan Siebelink, tekst & verteller
Borbolet Musica, muziek

vr 27 sep ’19
20:15 uur
  • vr 27 sep ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

‘Wat literatuur voor mij is? Een aantal nauwelijks opvallende gebeurtenissen en feiten uit de werkelijkheid tot iets groots transformeren – door de verbeelding en de betovering van de stijl.’ - Jan Siebelink.

Bij Siebelink gaat het altijd over gewone mensen. Zo ook in zijn beroemdste roman ‘Knielen op een bed violen, die een enorme bestseller werd. Hij schreef hem om de wereld van zijn vader beter te kunnen begrijpen, een bloemenkweker die worstelt met geloofskwesties en sektarisme. De schrijver weet zich vanavond begeleid door Borboleta Music, een ensemble rondom klarinettist André Kerver. André is bijna blind en moest daarom zijn baan als klarinettist bij het Orkest van het Oosten opgeven. Uit die gebeurtenis ontstond Borboleta Music. Hun muziek ontstaat ter plekke, onderling geïnspireerd door hun diverse achtergronden uit jazz, klassiek en wereldmuziek. Bekijk hier een video waarin André vertelt wat hem overkwam.

Jan Siebelink en André Kerver hebben een speciale band. Siebelink zie hierover: “Mijn favoriete muzikant is klarinettist Andre Kerver. In Theater Concordia in Enschede, zo’n heel oud theatertje met van die mooie balkonnetjes, organiseert hij een paar keer per jaar een middag met muziek en literatuur. Hij vraagt dan een schrijver om uit zijn of haar werk voor te lezen en voorziet de tekst met zijn ensemble al improviserend van muziek. Ik heb daar vorig jaar aan mee mogen werken en het was een van de leukste ervaringen die ik op dat gebied heb gehad. In september doen we het nog een keer over in Eindhoven. Kerver is ook een heel aangename man. Hij speelde jarenlang bij het Orkest van het Oosten, maar werd door een oogziekte bijna blind en moest het orkest verlaten. Ik ben zelf inmiddels ook blind aan mijn rechteroog en voor mijn linkeroog krijg ik oogdruppels. Misschien dat ik daarom ook wel verwantschap met hem voel. Ik weet hoe onthand je bent. Omdat mijn ogen niet meer bij elkaar komen, kan ik bijvoorbeeld niet op een scherm kijken."

Bekijk het Facebook event

Lidewijde Paris geeft om 19:30 uur een korte inleiding over de schrijver. Lidewijde Paris was o.a. boekverkoper, journalist, copywriter, redacteur en uitgever. Zij doceert, interviewt schrijvers en is oprichter van De Leesambassade. Onlangs verscheen haar boek 'Hoe lees ik?'. De inleiding is gratis toegankelijk. Muziekgebouw Eindhoven werkt voor de serie In één Adem samen met Boekhandel Spijkerman.
 

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie