vr 6 mrt ’20 20:15 uur
Tsjaikovski, Scarlatti, Mozart

Arthur Japin & Daria van den Bercken

Met gratis inleiding om 19:30 uur

Arthur Japin, tekst & verteller
Daria van den Bercken, piano

Werken van Tsjaikovski, Scarlatti & Mozart
 

vr 6 mrt ’20
20:15 uur
  • vr 6 mrt ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Arthur Japin en muziek: het verband is niet ver te zoeken. Niet alleen zong de schrijver ooit een kleine rol bij De Nederlandse Opera, klassieke muziek komt veel voor in zijn romans. Zoals in Kolja.

In Kolja schrijft Japin over een doofstomme jongen waarover Tsjaikovksi en zijn broer zich ontfermen. Zeventien jaar lang trekken zij met hem op en reizend door Europa bevrijden zij hem uit zijn isolement. Dan wil Kolja een wederdienst leveren door de vreemde omstandigheden waaronder de grote componist sterft te ontraadselen. Maar is het niet beter daarover te zwijgen…?
Van Russisch-Nederlandse afkomst is pianiste Daria van den Bercken, die naam maakte met haar Scarlatti-cd.

Lidewijde Paris geeft om 19:30 uur een korte inleiding over de schrijver. Lidewijde Paris was o.a. boekverkoper, journalist, copywriter, redacteur en uitgever. Zij doceert, interviewt schrijvers en is oprichter van De Leesambassade. Onlangs verscheen haar boek 'Hoe lees ik?'. De inleiding is gratis toegankelijk. Muziekgebouw Eindhoven werkt voor de serie In één Adem samen met Boekhandel Spijkerman.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie