vr 13 mrt ’20 20:15 uur

Grigory Sokolov

Mozart - Prelude (Fantasie) & Fuga in C groot
               Sonate nr. 11 in A groot
               Rondo in a klein

Schumann - Bunte Blätter, op. 99

vr 13 mrt ’20
20:15 uur
  • vr 13 mrt ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Pas 16 en dat de jury dan unaniem besluit dat hij dan van goud is, die medaille. In 1966 sleepte Grigory Sokolov, nog niet eens nominaal volwassen, de Gouden Medaille in de wacht bij het Tsjaikovski concours, waar vaak niet eens een Eerste Prijs wordt uitgereikt.

Deze jongeling deed elk voorbehoud smelten. Zijn inspiratiebronnen? ‘Emil Gilels, Rachmaninov, Sofronitsky, Gould, Solomon, Lipatti, Rubinstein,’ en Sokolov maakt het waar. ‘Één van ’s werelds grootste levende pianisten’ (The Guardian). Ook onlangs stond The Daily Telegraph weer aan de grond genageld van zijn verbeeldingskracht. Zoals altijd bij hem géén programma vooraf. Wel een feit zo langzamerhand: minstens vijf toegiften…

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:30

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie