Keke Keukelaar
vr 17 jan ’20 20:15 uur

Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet

Ik wou

Toon Tellegen, tekst & verteller
Ingrid Godon, portretten
Corrie van Binsbergen gitaar
Joost Buis trombone
Albert van Veenendaal prepared piano
Hein Offermans bas
Alan ‘Gunga’ Purves percussie
 

vr 17 jan ’20
20:15 uur
  • vr 17 jan ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Vrolijkheid, speelsheid, ondeugd, melancholie. Ik wou is een warm badje jeugdige verwondering zoals je dat van Toon Tellegen verwacht. De meanderende gedachtestromen doen je maar moeilijk zonder glimlach de theaterzaal verlaten’ (Theaterkrant).

"Het is een match made in heaven: Toon Tellegen, Ingrid Goddon en Corrie van Binsbergen brengen met Ik wou een fragiele, grappige en buitenissige voorstelling." schreef De Morgen. Tellegen schreef korte poëtische teksten bij de krachtige kinderportretten van de Belgische Ingrid Godon, in 2011 gebundeld tot het prentenboek ‘Ik wou’. Op zijn beurt was dit voor Corrie van Binsbergen een bron van muzikale inspiratie voor een nieuwe voorstelling. Haar Wisselend Toonkwintet bouwde reeds een naam op bij een groot aantal Nederlandse en Vlaamse theaters. Beeldende kunst, literatuur en muziek: oog- en oorstrelend. Laat je meevoeren naar een andere wereld.

Bekijk het Facebook event

Lidewijde Paris geeft om 19:30 uur een korte inleiding over de schrijver. Lidewijde Paris was o.a. boekverkoper, journalist, copywriter, redacteur en uitgever. Zij doceert, interviewt schrijvers en is oprichter van De Leesambassade. Onlangs verscheen haar boek 'Hoe lees ik?'. De inleiding is gratis toegankelijk. Muziekgebouw Eindhoven werkt voor de serie In één Adem samen met Boekhandel Spijkerman.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie