Fotografie: Juri Hiensch
di 8 okt ’19 20:15 uur
Beethoven, Schubert

Quatuor Diotima & Giovanni Sollima

Berg - String Quartet op.3
Beethoven - String Quartet op. 135
Schubert - String Quintet

di 8 okt ’19
20:15 uur
  • di 8 okt ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Op 18 mei 2018 stak Job Cohen hem lachend de hand toe. Prego, signore Sollima, de Anner Bijlsma Award voor u! Dat deze 50.000 euro groot was, zei de sociaaldemocraat er niet bij maar onderstreepte wel de grote betekenis van deze internationale oeuvreprijs.

Sollima toont een van zijn vele kwaliteiten - componist, cellist, onderzoeker - vandaag voegt hij zich als kamermusicus bij Quator Diotima voor het kwintet van Schubert. Dit laatste kamermuziekwerk van de Wener is zijn grootste, met een onmetelijk diepgaand adagio dat het hele heelal lijkt te beschrijven. Beethovens opus 135 was óók al een afscheid. Niettemin is een mooiere start van een concertreeks rond Sollima niet denkbaar.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:15

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie