Fotografie: Juri Hiensch
wo 29 jan ’20 20:15 uur
Fiorenza, Pergolesi, Leo e.a.

Cappella Neapolitana & Giovanni Sollima

Antonio Florio, dirigent
Giovanni Sollima, cello
Francesca Boncompagni, sopraan
Marta Fumagalli, mezzosopraan

Vinci - Sinfonia
Leo - Celloconcert in d
Sollima - Fecit Neap.
Pergolesi - Stabat Mater

wo 29 jan ’20
20:15 uur
  • wo 29 jan ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

O sole mio? Het beroemdste liefdesliedje uit Napels. Het conservatorium? Een ‘uitvinding’ uit Napels. Dus Napoli: cittá della musica! Giovanni Sollima en Cappella Napolitana in een geheel Napolitaans concert.

Het ‘wereldlijke deel’ behelst Napolitaanse muziek uit de 18e eeuw, plus een concert van Sollima zelf dat zijn opmerkelijke dubbeltalent illustreert. Het ‘geestelijke deel’, na de pauze, behelst het beroemdste Stabat Mater aller tijden, dat van Pergolesi, de godenzoon van Napolitaanse bodem. Het was het meest uitgevoerde geestelijke werk van de 18e eeuw; Bach maakte er, puur uit bewondering, zelfs een Duitse versie van.

Bekijk het Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15

 

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie