Fotografie: Dan Gomes
vr 15 nov ’19 20:15 uur
Haydn, Bartók, Mendelssohn

Takács Quartet

Haydn - Strijkkwartet op.33 nr. 3
Bartók - Strijkkwartet nr. 2
Mendelssohn - Strijkkwartet op. 13 

vr 15 nov ’19
20:15 uur
  • vr 15 nov ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Nooit geëvenaard en zeker nooit verbeterd.’ De opname die het Hongaarse Takács Quartet maakte van Bartóks strijkkwartetten is inmiddels de maatstaf. ‘Uitdagende virtuositeit, krachtige interpretaties, ‘spellbinding’,’ vervolgt allmusic.com.

Het neemt nu Bartóks Tweede voor zijn rekening. Een van de meest toegankelijke van de gigant. Hoor de levendige Haydn - net als Bartók een landgenoot van het Takács - als een geniale voorbereiding hierop; Haydn was tenslotte de ‘uitvinder’ van het strijkkwartet zoals wij dat kennen. De jonge Mendelssohn, achttien pas, gaf er in zijn opus 13 dan zijn romantische draai aan. Een van de meest hartstochtelijke werken uit Mendelssohns pen.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:15
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie