Fotografie: MolinaVisuals
do 19 mrt ’20 20:15 uur
Boccherini

Cuarteto Quiroga & Pepe Romero

Ginastera - Strijkkwartet nr. 1
Boccherini - Kwintet nr. 4 ‘Fandango’

Werken voor gitaar-solo:

Isaac Albéniz - Leyenda (Asturias) (arr.P. Romero)
Angel Barrios - Arroyos de la Alhambra
Joaquin Turina - Fantasía Sevillana
Celedonio Romero - Fantasía Cubana

Boccherini - Quinettino op. 30 nr.6

 

do 19 mrt ’20
20:15 uur

Natuurlijk ging het ervan komen. Ooit zou het Spaanse Cuarteto Quiroga met een gitarist samenspelen! Zulks gebeurt nu. Een van de grootste gitaristen - Spaans natuurlijk! - tekende ervoor.

Je ziet het niet direct maar wat ze spelen is óók Spaans. Boccherini, geboortig Italiaan, werkte aan het hof van Madrid. Spanje drong absoluut door in zijn muziek - dermate zelfs dat hij zijn elegante vierde gitaarkwintet zonder meer ‘Fandango’ kon noemen. En fandango is het. Over een uitvoering van het jonge Cuarteto Quiroga schreef The New York Times: ‘Exact, volmaakt in balans, fris geïnterpreteerd en altijd verpakt in warme tinten.’

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:15

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie