Fotografie: Jürgen Frank
za 9 mei ’20 20:15 uur
Beethoven, Bach, Sjostakovitsj, e.a.

Brentano Quartet

Bach - Prelude in f (uit: Boek 2)
Beethoven – Strijkkwartet in f op. 95 "Serioso"
Adolphe (*1955) - Coiled (2017)
Sjostakovitsj- Strijkkwartet nr. 11 in f
Mendelssohn - Strijkkwartet in f op. 80

za 9 mei ’20
20:15 uur
  • za 9 mei ’20
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    wordt verplaatst
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.Samen. Één. Collegiaal. Het geheel meer dan de som der delen. Dat is wat het Amerikaanse Brentano Quartet uitstraalt. En dan die ‘puurheid van klank en precieze articulatie,’ onlangs weer zo geroemd door The Guardian.Zelden zal een hele avond worden samengesteld rond een… toonsoort. Het is dan ook wel een hele karakteristieke. Hartstochtelijk en tragisch maar óók strijdbaar. Bach opent met een prelude, waarna Beethoven even gepassioneerd als gedrongen een enorme f-klein explosie weggeeft. Bruce Adolphe ontving er de directe inspiratie van voor Coiled. Sjostakovitsj weet met drama en mineur altijd wel raad, en Mendelssohns ultieme kwartet was een requiem voor zijn innige geliefde zusje.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 22:15

 
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie