Fotografie: Annelies van der Vegt
do 3 okt ’19 20:15 uur
Ferhan & Ferzan Onder, piano 4-handig

Ein Deutsches Requiem van Brahms

Cappella Amsterdam zingt Brahms & Stravinsky

Daniel Reuss, dirigent
Ferhan Önder & Ferzan Önder, piano 4-handig


Stravinsky – Psalmen Symfonie (arr. D. Sjostakovitsj)
Brahms - Ein Deutsches Requiem

do 3 okt ’19
20:15 uur
  • do 3 okt ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De stemmenrijkdom van Capella Amsterdam en de geroemde Turkse pianozusjes Ferhan en Ferzan Önder met muziek die je raakt in het hart.

Nog maar een jaar geleden won Capella Amsterdam de Ovatie-2018, dé klassieke muziekprijs van de Nederlandse schouwburgen en concertzalen, voor haar ‘volledig afgestofte en verfrissende’ (juryrapport) uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Brahms. ‘Een waanzinnig zingend Capella Amsterdam, een uitvoering om niet licht te vergeten’, schreef Trouw. Vanavond opnieuw dat requiem, maar dan in Brahms’ eigen versie voor koor en piano 4-handig, gecombineerd met Stravinsky’s intrigerende Psalmen Symfonie waarvan Sjostakovitsj de versie voor piano 4-handig maakte – een echte ontdekking, want pas zeer recent voor het eerst uitgegeven.

Lees meer: Biografie over Johannes Brahms

Ein deutsches Requiem
Ein deutsches Requiem duurt maar liefst 70 tot 80 minuten. Niet gek dus, dat Johannes Brahms er bijna drie jaar over deed om dit werk te voltooien. De ingrediënten? Een koor, solisten en een symfonieorkest. Minstens zo imponerend is de versie voor quatre-mains op de piano, de versie die u deze avond zult horen. De compositie is duidelijk geestelijk van aard, maar het ontbreekt aan de liturgische teksten. Misschien was zijn grootste inspiratiebron om dit Requiem (treurmis) wel het overlijden van zijn vriend Robert Schumann (tevens componist) en zijn moeder.


Lees meer: Ein deutsches Requiem
 

Bekijk het Facebook event

 
Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie