wo 20 nov ’19 20:15 uur

Capella de la Torre

Klanklandschap Leonardo da Vinci

Katharina Bäuml, muzikale leiding
Margaret Hunter sopraan
Hildegard Wippermann pommer
Annette Hils dulciaan
Tural Ismayilov trombone
Mike Turnbull percussie
Johannes Vogt luit
Martina Fiedler orgel 

wo 20 nov ’19
20:15 uur
  • wo 20 nov ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een uniek klanklandschap, de muzikale biotoop waarin Leonardo da Vinci leefde en werkte. Dit muzikale portret wordt meteen ook een feestje voor de illustere ‘uomo universale’, die 500 jaar geleden stierf.

‘De la torre’ betekent letterlijk: van de toren. Een verwijzing naar het feit dat in de middeleeuwen en de renaissance blaasinstrumenten bij officiële gelegenheden speelden op torens en balkons. Ze bliezen zogezegd ‘hoog van de toren’… Fraai effect! Naar het heden gehaald door deze Italiaanse blaasvirtuozen. Er klinkt muziek uit de veertiende tot de zeventiende eeuw, vooral uit Spanje. Capella de la Torre was in 2017 terecht artist in residence bij het Festival Oude Muziek Utrecht.

Klik hier voor het volledige programma van de uit te voeren werken.

Bekijk het Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwacht eindtijd 22:15

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie