do 14 mei ’20 20:15 uur
Dvorak, Dean, Beethoven, Schubert

Openingsconcert

Storioni Festival

Antti Tikkanen, Minna Pensola, Justus Grimm, Dirk Luijmes, Bart van de Roer, Paul Kyun Pil, Vladimir Mendelssohn, Wouter Vossen, Marc Vossen, Sharon Kam, Dorian Cooke, Eliz Erkalp, Luis Cabrera Martin 

Dvorak - Bagatelles opus 47 deel 4 en 5
Mozart - pianoconcert nr. 12 in A majeur, KV 414 deel 1
Brett Dean - Seven Signals (Europese première) 
Schubert- Notturno  
Beethoven - Septet opus 20 in Es deel 6

do 14 mei ’20
20:15 uur

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.Het Septet van Beethoven, een van de meest populaire werken van één van de grootste componisten aller tijden vormt het hoofdprogramma van deze feestelijke avond. 

 

Bekijk het Facebook event

Naast de musici beleefde ook het publiek al in 1800 het grootste plezier bij de opvoering van het stuk. In zijn vroege jaren als componist schreef Beethoven veel muziek voor blazers én strijkers; deze instrumentatie is voor die tijd bijna experimenteel te noemen gezien de traditie van het divertimento. Het is niet toevallig dat Beethoven juist nu op het programma staat, want na het Rembrandtjaar vieren we in 2020 het Beethovenjaar. Het is 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. 

Voor Beethovens Septet is een fraaie cast samengesteld met sterklarinettiste Sharon Kam en festivalmusicus pur sang Vladimir Mendelssohn (altviool), Wouter Vossen (viool), Marc Vossen (cello), Dorian Cooke (fagot) en Eliz Erkalp (hoorn).

Daarnaast staat de Europese première van Brett Deans Seven Signals op het programma. De uitvoering is in de vertrouwde handen van het Storioni Trio en Arjan Woudenberg.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje! 

Het openingsconcert is onderdeel van het Storioni Festival 2020; kamermuziek op topniveau, dichtbij het publiek en mét het befaamde Storioni Trio. Meeslepend spel met passie gebracht in een informele sfeer, dé formule voor een heerlijk festival.

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie