Fotografie: Marco Borggreve
zo 29 sep ’19 12:00 uur
Brahms, Dvorák

Amsterdam Sinfonietta Solisten

Candida Thompson, viool & muzikale leiding
Jacobien Rozemond, viool
Veit Hertenstein, altviool
Georgy Kovalev, altviool
Sébastien van Kuijk, cello
Örs Köszeghy, cello
 

Brahms - Strijksextet nr. 1
Dvorák - Strijksextet

zo 29 sep ’19
12:00 uur
  • zo 29 sep ’19
    12:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Al decennia lang is Amsterdam Sinfonietta een van de beste strijkortkesten ter wereld. Vanmiddag hoort u een aantal Sinfonietta leden die in kleine bezetting de krachten bundelen voor een prachtig kamermuziekprogramma!

In de tijd dat de jonge Brahms zijn Eerste sextet componeerde was hij flink opstandig en keerde zich tegen de z.g. Nieuwe Duitse School: ‘Deze plaag zal de oren van die ezels alleen maar verlengen.’ Met zijn sextet stelde hij zich fraai teweer. Maar dat het bepaald niet hatelijk uitviel, blijkt uit het feit dat filmregisseur Louis Malle het maar wat graag gebruikte voor zijn klassieker Les Amants. Het Andante speelt met volksmuziek waar Brahms zo van hield. Het strijksextet van Dvorák werd indertijd ‘met grote begerigheid’ afgewacht.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door Channel Classics.

Belijk het Facebook event


Bij dit concert krijgt u een heerlijk stuk appeltaart, voor of na het concert bent u welkom in de foyer.

Bij aankoop van deze serie krijgt u een Channel Classics-cd gratis!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Verwachte eindtijd 13:15
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie