Fotografie: Neda Navaee
Saint-Saëns, Ravel, Debussy

Taiwan Philharmonic Orchestra

Kit Armstrong, piano

Shao-Chia Li, dirigent
Kit Armstrong, piano


Nieuw werk i.o.v. Taiwan Philharmonic Orchestra
Saint-Saëns - Pianoconcert nr. 5 ‘Egyptisch’
Ravel - Daphnis & Chloë 2e Suite
Debussy - La Mer

wo 22 apr ’20
20:15 uur
  • wo 22 apr ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Schoonheid uit Frankrijk. La Mer is Debussy’s onovertroffen muzikale weergave van de zee voor de kust van Normandië waar hij een tijd verbleef. Je voelt haar puls, haast van minuut tot minuut. Beleeft het spel van de golven en de luchten.

Het Taiwan Philharmonic toont ‘van nature zijn affiniteit’ met deze impressionistische muziek, ‘een zeereis vol licht, golven en prachtige vergezichten’ (Classical Voice). Speels, virtuoos en levendig is Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert. Lang leek het een beetje vergeten, maar de laatste tijd maakt het een stevige opmars en blijkt het onweerstaanbaar met zijn Egyptische motieven.

‘Buitengewoon,’ oordeelt de New York Times over de Amerikaan Kit Armstrong. Hij schreef zijn eerste muziekstuk op vijfjarige leeftijd. Later volgde hij lessen aan de conservatoria van Philadelphia en Londen. In Parijs studeerde hij bovendien af in de wiskunde. Een ‘verbazingwekkend fenomeen’ (Süddeutsche Zeitung).
 

Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Ben Coelman in de Kleine Zaal, aanvang 19:30 uur.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Verwachte eindtijd 22:15

Bekijk het Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie