Fotografie: Neda Navaee
wo 22 apr ’20 20:15 uur
Saint-Saëns, Ravel, Debussy

Taiwan Philharmonic Orchestra

Kit Armstrong, piano

Shao-Chia Lü, dirigent
Kit Armstrong, piano


Nieuw werk i.o.v. Taiwan Philharmonic Orchestra
Saint-Saëns - Pianoconcert nr. 5 ‘Egyptisch’
Ravel - Daphnis & Chloë 2e Suite
Debussy - La Mer

wo 22 apr ’20
20:15 uur
  • wo 22 apr ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.


Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.


Schoonheid uit Frankrijk. La Mer is Debussy’s onovertroffen muzikale weergave van de zee voor de kust van Normandië waar hij een tijd verbleef. Je voelt haar puls, haast van minuut tot minuut. Beleeft het spel van de golven en de luchten.

Het Taiwan Philharmonic toont ‘van nature zijn affiniteit’ met deze impressionistische muziek, ‘een zeereis vol licht, golven en prachtige vergezichten’ (Classical Voice). Speels, virtuoos en levendig is Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert. Lang leek het een beetje vergeten, maar de laatste tijd maakt het een stevige opmars en blijkt het onweerstaanbaar met zijn Egyptische motieven.

‘Buitengewoon,’ oordeelt de New York Times over de Amerikaan Kit Armstrong. Hij schreef zijn eerste muziekstuk op vijfjarige leeftijd. Later volgde hij lessen aan de conservatoria van Philadelphia en Londen. In Parijs studeerde hij bovendien af in de wiskunde. Een ‘verbazingwekkend fenomeen’ (Süddeutsche Zeitung).


Tijdens dit concert kunt u bij Debussy's La Mer en Ravel's Daphnis et Chloë gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app die tekst en uitleg geeft tegelijk met de live-muziek op het podium. Wolfgang bezorgt de luisteraar in de zaal een rijkere ervaring van klassieke muziek. Klik hier voor meer informatie.
 

Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Ben Coelman in de Kleine Zaal, aanvang 19:30 uur.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Na afloop van deze concerten organiseert Muziekgebouw Eindhoven in samenwerking met Varna Wijnen een heerlijke wijnproeverij in de foyer. U kunt proeven en genieten van een 6-tal exclusief voor u geselecteerde wijnen waar we natuurlijk ook wat smakelijke hapjes bij serveren.


Verwachte eindtijd 22:15


Bekijk het Facebook event


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie