Fotografie: Charlotte Abramow
do 20 feb ’20 20:15 uur
Ljadov, Tsjaikovski, Stravinsky

Russisch Staats Symfonieorkest

Nemanja Radulovic, viool

Andrey Boreyko, chef-dirigent
Nemanja Radulovic, viool


Ljadov - Het betoverde meer
Tsjaikovski - Vioolconcert
Ljadov - Kikimora
Stravinsky - Suite De vuurvogel (1945)

do 20 feb ’20
20:15 uur
  • do 20 feb ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Magic is there’ (Gramophone), ‘Spellbinding’ (Bournemouth Echo). Stormenderhand verovert de jonge Servisch-Franse violist Nemanja Radulovic de concertpodia; in 2015 won hij bijvoorbeeld de Echo Klassik Award for Newcomer of the Year. Hij soleert in Tsjaikovski, dat je gerust ‘het’ Russische vioolconcert kunt noemen.

Verder is deze avond ook zeer Russisch, met het geweldige Russisch Staats Symfonieorkest dat in het verleden al speelde onder de batons van Gennady Rozhdestvensky en Dmitri Sjostakovitsj (!). Van Rus Strawinsky de lange versie van de Vuurvogelsuite. Hoe meer, hoe beter van dit zo virtuose en kleurrijke werk waarmee Stravinsky in 1910 doorbrak. Ljadov bereidde met het sprookje Kikimora het pad voor Stravinsky.

Tijdens dit concert kunt u bij Stravinsky's De Vuurvogel gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app die tekst en uitleg geeft tegelijk met de live-muziek op het podium. Wolfgang bezorgt de luisteraar in de zaal een rijkere ervaring van klassieke muziek. Klik hier voor meer informatie.


Bekijk het Facebook event


Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen. De inleiding wordt gegeven door Bart de Graaf in de Kleine Zaal, aanvang 19:30 uur.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie