di 17 sep ’19 20:15 uur
Mahler

philharmonie zuidnederland

Eindhoven 75 jaar bevrijd

Dmitri Liss, dirigent
Sarah Wegener, sopraan
Helena Rasker, alt
Brabant Koor en Studium Chorale

Mahler Symfonie nr 2 'Auferstehung'

di 17 sep ’19
20:15 uur
  • di 17 sep ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

In september 1944 zinderde de bevrijdingseuforie door Zuid-Nederland. Te midden van de kolkende maalstroom van angst en hoop werden de eerste steden bevrijd. Aan de vooravond van de 75-jarige bevrijding van Eindhoven brengt philharmonie zuidnederland in samenwerking met Stichting 18 september een hommage aan die bevrijding.

Een muzikaal eerbetoon aan onze bevrijders
De muzikale keuze voor dat bijzondere moment was snel gemaakt. Geen componist wist de herrijzenis van de hoop beter te verklanken dan Gustav Mahler in zijn vooruitziende Tweede Symfonie. Voor dit meeslepende werk over leven, dood en wederopstanding trok Mahler alles uit de kast: een kolossaal symfonieorkest met veel strijkers, extra koperblazers, orgel, klokken, een groot koor, twee zangsolisten en zelfs een extra orkestje (fernorchester) dat verstopt achter het podium, heel zacht vanuit de verte klinkt. Vanuit een stille treurmars ontstaat een anderhalf uur durende achtbaan van emoties. Mahler dwingt je stil te staan bij de overledenen, maar roept uiteindelijk op tot de wederopstanding, hoop en eeuwig leven. ‘Mahlers muziek heeft de kracht je mee te voeren naar een andere wereld’, zei chef-dirigent Dmitri Liss. Een overweldigende symfonie om 75 jaar bevrijding samen te beleven.


Concerttip

‘Een monumentaal werk waar alles in zit.’ – Raymond Spons (slagwerk) over Mahlers Tweede Symfonie

‘Een van de hoogtepunten van dit seizoen is de grootse Tweede Symfonie van Gustav Mahler.’ – Jos Roeden, artistiek programmeur
 


Dit concert heeft geen pauze. Wel kunt u voorafgaand of na afloop van het concert gebruik maken van het drankje dat bij uw entreebewijs is inbegrepen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie