za 28 sep ’19 20:15 uur
Respighi, R. Strauss, Ravel, Dutilleux

philharmonie zuidnederland

Rome, de Eeuwige Stad

 Jun Märkl, dirigent
Met medewerking van Leden van het Nationaal Jeugdkoor


Ravel - Le Tombeau de Couperin
Dutilleux - The Shadows of Time
R. Strauss - Till Eulenspiegels lustige Streiche
Respighi - Pini di Roma

za 28 sep ’19
20:15 uur
  • za 28 sep ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Spelende kinderen, marmeren beelden, pittoreske piazza’s, Romeinse legioenen en duistere catacomben. In zijn orkestwerk Pini di Roma schetst Respighi een kleurrijk portret van zijn lievelingsstad Rome gezien vanuit het perspectief van, jawel, de pijnbomen!

Respighi als muzikale reisleider
Deze oeroude pini staan op de absolute hotspots van Rome, zoals de Via Appia en Villa Borghese. Ze hebben een schat aan verhalen te vertellen. Zo’n symfonisch spektakel is in uitstekende handen bij gastdirigent Jung Märkl. Gerenommeerd muziektijdschrift Gramophone roemde hem om de ‘magische kleuren en rijke structuur’ die hij uit het orkest tevoorschijn tovert. Nog meer verhalende muziek komt van de grote romantische componist Richard Strauss. Hij componeerde de schelmenstreken van Tijl Uilenspiegel. De Franse meestercomponisten Ravel en Dutilleux lieten zich door verhalen over oorlog en bevrijding inspireren tot intense muziek over vergankelijkheid en liefde voor het leven. En passant brengt Dutilleux ook nog een ontroerende ode aan oorlogsheld Anne Frank. Orkestkleuren in optima forma!
 

Concerttip
‘Respighi kan als geen anderen schilderen met verbeelding’ – Roger Niese (klarinet) over Pini di Roma
 

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie