Fotografie: Otto van den Toorn
za 12 okt ’19 20:15 uur
Copland, Barber, Brahms, Glanert

philharmonie zuidnederland

Met Simone Lamsma naar Amerika

Olari Elts, dirigent
Simone Lamsma, viool


Copland - Appalachian Spring
Barber - Vioolconcert
Glanert - Allegro furibondo (Nederlandse première)
Brahms - Symfonie nr 3

za 12 okt ’19
20:15 uur
  • za 12 okt ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Magisch! Alsof je het publiek meeneemt naar een andere plek, waar je samen de muziek beleeft’, zei Simone Lamsma in een interview. De Friese stervioliste schitterde onlangs op uitnodiging van Maestro Jaap van Zweden als soliste bij de New York Philharmonic.

Pure romantiek
Haar optredens bij grote orkesten en op belangrijke podia worden door de internationale pers bejubeld. Vanavond neemt zij u mee naar Amerika met een van haar favoriete werken, het bij het grote publiek nog niet zo heel bekende Vioolconcert van Samuel Barber – inderdaad, die van het aangrijpende Adagio for Strings! Na de pauze Brahms’ gloedvolle, romantische Derde Symfonie. Het weemoedige derde deel daaruit inspireerde meerdere popartiesten en is te horen in tal van speelfilms. Vanavond als bijzonder extraatje: een nieuw werk van de Duitse componist Detlev Glanert, dat hij speciaal componeerde als appetizer voor Brahms.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie