Fotografie: Riccardo Mussacchio
za 26 okt ’19 20:15 uur
Danielpour, Bruckner

philharmonie zuidnederland

Haenchen brengt Bruckners Zevende

Hartmut Haenchen, dirigent
Marina Prudenskaja, mezzosopraan
Thomas Oliemans, bariton


Danielpour - Elegies
Bruckner - Symfonie nr 7

za 26 okt ’19
20:15 uur
  • za 26 okt ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Bruckner zat goed in zijn vel toen hij de grootse Zevende Symfonie schreef. Dat is aan alles af te horen. Van de hartveroverende opening tot het intense Adagio. Nog altijd is de Zevende één van Bruckners populairste composities. Een buitenkans dus om de visie van gastdirigent Hartmut Haenchen op dit succeswerk te kunnen beluisteren.

Muziek die niemand onberoerd laat
Hij werd door het toonaangevende Duitse muziektijdschrift Opernwelt uitgeroepen tot ‘dirigent van het jaar’. Daarvoor duikt philharmonie zuidnederland in de bespiegelende klankwereld van de Amerikaanse componist Richard Danielpour. In zijn meeslepende liedcyclus Elegies (1997) slaan oorlogsbrieven van een gesneuvelde vader aan zijn nog ongeboren dochter bruggen in de tijd. Topzangsolisten de Nederlandse bariton Thomas Oliemans en de Russische mezzosopraan Marina Prudenskaja mogen stralen.Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie