zo 10 nov ’19 14:15 uur
Martinu, Elgar, Smetana

philharmonie zuidnederland

Smetana's Moldau

Stefan Blunier, dirigent
Nicolas Altstaedt, cello


Martinu - Memorial to Lidice
Elgar - Celloconcert
Smetana - Uit Má Vlast ‘Mijn vaderland’: Het hoge kasteel, De Moldau en Blaník

zo 10 nov ’19
14:15 uur
  • zo 10 nov ’19
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Een zucht van herkenning gaat door de zaal zodra het orkest De Moldau inzet. Opborrelende bronnetjes, klaterende stroompjes, een aanzwellende rivier. Smetana verklankte op meesterlijke wijze de natuur van zijn vaderland. Zijn beroemde Má Vlast (met daarin die beroemde Moldau!) besluit dit concert.

Muziek die rechtstreeks naar het hart stroomt
Als opening Martinu’s Memorial to Lidice. Een emotioneel klankmonument voor de slachtoffers van de massamoord op een Tsjechisch dorp in juni 1942. Tussen Martinu’s verdriet en Smetana’s vaderlandsliefde soleert topcellist Nicolas Altstaedt in het troostrijke Celloconcert van Elgar. Altstaedt is voormalig artist in residence van Muziekgebouw Eindhoven en winnaar van de prestigieuze Musikpreis der Stadt Duisburg 2018. ‘Ooit droomde ik ervan acteur te worden. Nu kruip ik in de huid van componisten en hun muzikale taal’, zei hij in een interview.

Concerttip
‘Stefan Blunier geef zo veel energie en inspiratie.’- Corinna Baldus (viool) over Smetana’s Moldau onder leiding van Stefan Blunier
 

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie