Fotografie: Massimo Branca
Bach, Gorecki, Boccherini, Haydn

philharmonie zuidnederland

Bach met Brunello I

Mario Brunelli, dirigent
Mahan Esfahani, klavecimbel

Bach - Brandenburgse Concert nr 3
Gorecki - Klavecimbelconcert
Bach - Brandenburgse Concert nr 5
Boccherini - Celloconcert nr 5
Haydn - Symfonie nr 44 ‘Trauersymfonie’

za 30 nov ’19
20:15 uur
  • za 30 nov ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Een symfonieorkest speelt klassieke muziek. Maar binnen de rijkdom aan stijlen die we ‘klassiek’ noemen, is er één tijdperk in de muziekgeschiedenis dat ‘de klassieke periode’ heet. In die periode staat de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven centraal. Speciaal daarvoor hebben we de Haydn-Chair bedacht. Wie daarop ‘zit’, mag een tijdlang schatgraven in dat tijdperk en zich samen met het orkest verdiepen in de verfijning van het klassieke repertoire. En daarbij pikken we ook pareltjes uit andere tijden mee, door de klassieken geïnspireerd, of staand aan de wieg daarvan – zoals bijvoorbeeld de muziek van Johann Sebastian Bach.

Een frisse blik op klassiek
Bach als ijkpunt

Dit seizoen is nogmaals de eer aan Mario Brunello. Zijn concerten staan in het teken van Bachs magnifieke Brandenburgse Concerten. Wat Rembrandt betekent voor de schilderkunst, dat is Bach voor de muziek. Een ijkpunt. De peetvader van alle grote componisten na hem. De Italiaanse cellist en dirigent zoekt altijd het avontuur. Hij geeft concerten op verlaten bergtoppen en in stille woestijnen, speelt net zo lief met klassieke topmusici als met jazzmuzikanten of singer-songwriters. Zijn versie van klassiek komt recht uit het hart. Bij elk van zijn concerten introduceert Brunello een van zijn muzikale vrienden én schitteren musici van philharmonie zuidnederland als solist in de Brandenburgse Concerten.

Laat u overrompelen
De eerste solist is de Iranees-Amerikaanse klavecinist Mahan Esfahani. ‘Een optreden van Esfahani is iets om te koesteren’, schreef The Times over deze bijzondere musicus. Een bruisend concert rond Bach, met het flitsende Celloconcert van Boccherini, én, als extra pareltje, een nieuw werk voor een oud instrument: het Klavecimbelconcert van Gorecki. Voor Brunello kom je naar de concertzaal. Laat u overrompelen door de kracht van klassiek.

Concerttip
‘Mario Brunello is een heuse tovenaar! Wat een charisma!' - Arno van Houtert (klarinet)

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie