Fotografie: Rocco Casaluci
zo 8 dec ’19 14:15 uur
Mozart, Schubert

philharmonie zuidnederland

Mozarts Requiem

Michele Mariotti, dirigent
Alessandra Marianelli, sopraan
Karin Strobos, alt
Maxim Mironov, tenor
Evgeny Stavinsky, bas
Groot Omroepkoor


Schubert Symfonie nr 4 ‘Tragische’
Mozart Requiem

zo 8 dec ’19
14:15 uur
  • zo 8 dec ’19
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De film Amadeus gezien? Mozart dicterend, asgrauw achterover in de kussens; Salieri met krassende ganzenveer aan zijn voeteneind. Mozart componeerde zijn geliefde Requiem op zijn sterfbed. Emoties zo groot, er zijn geen woorden voor. In aangrijpende en innige muziek vertelt Mozarts geliefde Requiem over gevoelens rond afscheid, pijn en dood.

Een bloedstollend meesterwerk
De Italiaanse gastdirigent Michele Mariotti, die onder meer werkte bij beroemde operahuizen als de Scala in Milaan, Covent Garden en de Metropolitan in New York, creëert samen met het orkest, de topzangers van het Groot Omroepkoor en een droomcast aan solisten een belevenis die u bijblijft. Voor de pauze de symfonie die Schubert zelf onstuimig zijn Tragische noemde, maar die naast alle droefenis ook sprankelt van levensvreugde. Tja, Schubert was dan ook pas negentien…

Concerttip
‘Wat een machtige koorpartij, gezongen door een even zo machtig koor: het Groot Omroepkoor’ – Arno van Houtert (klarinet)

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie