Renate Beense

Matteo Myderwyk

Pianoday 2019
vr 29 mrt ’19
21:00 uur
  • vr 29 mrt ’19
    21:00 uur
    Meneer Frits
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Matteo Myderwyk volgde als klassiek pianist het conservatorium en zijn helden zijn Bach, Liszt en Messiaen. Toch heeft Matteo Myderwyk een eigen muzikale taal gevonden.

 

Dit concert zal plaatsvinden in restaurant Meneer Frits.

Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien, zo belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Zijn belangrijkste doel; muziek maken dat zich ín het moment afspeelt, zonder vooraf gemaakte afspraken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt.

 

Daarnaast is Matteo veel oude films zonder geluid gaan begeleiden in filmhuizen; dit werden zelf geïmproviseerde live soundtracks bij speelfilms. Toen hij op Into The Great Wide Open 2017 een geïmproviseerde live-soundtrack speelde contracteerde Excelsior hem na afloop om een improvisatie pianoalbum op te nemen. Dit werd Matteo’s debuutalbum To Move, opgenomen in een concertzaal zonder voorbereiding en zonder vooropgezet plan. Opvolger Verses is ook een geïmproviseerd album opgenomen in een studio zonder een vleugel maar op een gedempte piano om zo een intiem album te maken.


Ataraxia is het eerste pianoalbum van Matteo met composities en wordt in januari 2019 uitgebracht. Hoewel zijn albums alleen een piano klinkt is dit live lang niet altijd het geval.

 

Zijn muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd. Vaak genoeg breekt hij met de traditionele wetten door voortdurend te improviseren met keuzes van instrumenten en zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers, beatmachines en orgels op evenzoveel verschillende podia. Van een festival, naar een club, een kerk of concertzaal.

 

Bekijk Facebook event

De jonge Amsterdamse pianist Matteo Myderwyk componeert zijn eigen muziek. Sinds 2017 brengt Excelsior Recordings zijn albums uit; To Move (2017), Verses (2018), Ataraxia (2019), Piano Works (2019).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie