zo 19 jan ’20 14:15 uur
Stravinsky

philharmonie zuidnederland

Stravinsky's Le sacre du printemps

Dmitri Liss, dirigent
Sergej Krylov, viool
 

Stravinsky - Vuurvogel Suite (versie 1919)
Stravinsky - Vioolconcert
Stravinsky - Le sacre du printemps

zo 19 jan ’20
14:15 uur
  • zo 19 jan ’20
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Koppen dicht!’, schreeuwde de Parijse beau monde elkaar toe op 29 mei 1913. Het Théátre des Champs Elysées leek als door een aardbeving getroffen en de gendarmerie moest er zelfs aan te pas komen. Reden van dit handgemeen: de spectaculaire première van Stravinsky’s ballet Le sacre du printemps. Ondanks deze rel waren vriend en vijand het er al snel over eens: Le sacre is een baanbrekend meesterwerk.

Het grootste schandaal uit de muziekgeschiedenis
Bijzonder is trouwens dat dit orkestwerk ook nog een publiekslieveling is. Daarin schuilt misschien wel de echte kracht van een meesterwerk. Onze Russische chef-dirigent Dmitri Liss haalt ongetwijfeld het onderste uit de kan voor een bij voorbaat gedenkwaardige interpretatie van het heidense lenteritueel. Van te voren stijgt de Vuurvogel alvast naar ongekende hoogten en breekt sterviolist Sergej Krylov een lans voor Stravinsky’s montere Vioolconcert vol klassieke grandeur. ‘Krylovs visie is warm en vol Russische emoties’, zei Dmitri Liss. Een driegangenmenu om je vingers bij af te likken.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie