Fotografie: Simon van Boxtel
vr 31 jan ’20 20:15 uur
Wagner, Ravel, Franck

philharmonie zuidnederland

Hannes Minnaar speelt Ravel

Kristiina Poska, dirigent
Hannes Minnaar, piano


Wagner - Uit Die Meistersinger von Nürnberg: Prelude
Ravel - Concert voor piano en orkest in G
Franck - Symfonie in d

vr 31 jan ’20
20:15 uur
  • vr 31 jan ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Hierover verscheen onlangs de met lovende recensies ontvangen film De Dirigent. De jonge Estse dirigente Kristiina Poska heeft inmiddels wel de wereldtop bereikt. In 2010 beleefde ze haar grote doorbraak bij de Berlijnse opera.

Hét jazzy pianoconcert uit de Roaring Twenties
‘Weinigen hebben zo’n rijk klankpalet als zij’, schreef een opgetogen Duitse recensent. Dit maakt haar de perfecte persoon voor de zwerftocht van Wagners diepe kleurenrijkdom naar de fonkelende tinten van de Franse meestercomponisten Ravel en Cesar Franck. En ‘onze eigen’ toppianist Hannes Minnaar is terug! Al in 2010 schaarde hij zich aan de top als derde prijswinnaar van het concours der concoursen, de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel, en in 2015 ontving hij bovendien nog eens de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Vanavond brengt hij Ravels jazzy Pianconcert in G met een ontroerende diepgang. ‘Allemachtig wat mooi’ – schreef het Parool al over Minnaars spel.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie