Fotografie: Peter Rigaud
za 8 feb ’20 20:15 uur
Barber, Mahler

philharmonie zuidnederland

Mahlers Zevende Symfonie

Claus Peter Flor, dirigent


Barber - Night Flight
Mahler - Symfonie nr 7

 

za 8 feb ’20
20:15 uur
  • za 8 feb ’20
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Net als de mythische held Icarus wil de componist vleugels geven aan zijn inspiratie en reiken naar het allerhoogste. In zijn raadselachtige Zevende Symfonie voltooit Gustav Mahler een mystieke vlucht van duister naar bevrijdend licht.

Nachtelijke droomvluchten voor orkest
Voor deze ‘nachtelijke’ symfonie incorporeerde Mahler intiem mandoline- en gitaargetokkel in de overweldigende klankwereld van een groots bezet symfonieorkest. Ook in Samuel Barbers Night Flight gloort hoop. Dit aangrijpende werk verklankt de eenzaamheid van geallieerde piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het holst van de nacht na bombardementen weer richting huis vlogen. Onder bezielende leiding van gastdirigent Claus Peter Flor – ‘Magisch, niemand heeft meer nuances supergeladen pianissimo dan hij’ (The Dallas Morning News) – voert het orkest u mee naar ongehoorde bestemmingen.
Dit concert heeft geen pauze. Wel kunt u voorafgaand of na afloop van het concert gebruik maken van het drankje dat bij uw entreebewijs is inbegrepen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie