Fotografie: Sjaak Verboom
do 13 feb ’20 20:15 uur
Gabrieli, Bach, Fiumara, Stravinsky e.a.

philharmonie zuidnederland

Bach met Brunello II

Mario Brunello, dirigent
Erik Bosgraaf, blokfluit


Gabrieli/Maderna - Canzone a tre cori
Bach - Brandenburgs Concert nr 1
Fiumara -  Josquin XL voor blokfluit, cello en orkest
Pergolesi/Stravinsky - Suite Italienne voor cello en orkest
Bach - Brandenburgs Concert nr 2
Ives - The Unanswered Question

do 13 feb ’20
20:15 uur

Ooit die prachtige bloesemtakken van Vincent van Gogh gezien? Oude Japanse prentkunst inspireerde de beroemde Nederlandse schilder. ‘Ik kijk al met Japanse ogen’, schreef hij opgetogen aan zijn broer. Ook componisten lieten zich graag inspireren door andere tijden en stijlen.

Een frisse blik op klassiek
De grote Russische componist Stravinsky door de barokke pracht van Pergolesi, de Italiaanse modernist Maderna door de kristalheldere koorzang van de renaissance-componist Gabrieli en de eigentijdse Nederlandse notenschrijver Anthony Fiumara door zestiende-eeuwer Josquin des Prez. Cellist en dirigent Mario Brunello brengt vanavond de allermooiste voorbeelden samen. Een bruisend programma met blokfluit virtuoos Erik Bosgraaf en Bachs Brandenburgse Concerten als middelpunt.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie