zo 15 mrt ’20 14:15 uur
Delius, Britten, Beethoven

philharmonie zuidnederland

Beethovens Pastorale

Hans Graf, dirigent
Carolin Widmann, viool

Delius - Two pieces for small orchestra
Britten - Vioolconcert
Beethoven - Symfonie nr 6 ‘Pastorale’

zo 15 mrt ’20
14:15 uur
  • zo 15 mrt ’20
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De lente komt eraan, de buitenlucht lonkt… maar u kunt ook van de natuur komen genieten in de concertzaal. Vers gemaaid gras, onweer in de verte, de roep van een koekoek. U ervaart het allemaal in Beethovens romantische Pastorale Symfonie.

Een romantische lentewandeling
De verhalen over herders, herderinnetjes en onweersstormen zijn in Beethovens geniale muziek haast letterlijk te horen. Voor de pauze vertolkt de gelauwerde Duitse violiste Carolin Widmann (Bayerischen Staatspreis für Musik 2017 en International Classical Music Award) het Vioolconcert van Benjamin Britten. ‘Ik was op slag verliefd’, zei topvioliste Janine Jansen toen zij deze intense muziek voor het eerst speelde. ‘Het slot dat begint als een gebed, maar eindigt in een schreeuw. Heel aangrijpend.’


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie