za 4 apr ’20 19:00 uur
Bach

philharmonie zuidnederland

Bachs Johannes-Passion

Peter Dijkstra, dirigent
Fabio Trümpy, evangelist
Stefan Adam, Christus
Ilse Eerens, sopraan
Minho Jeong, countertenor
n.t.b., tenor
Manuel Walser, bas
Vocaal Ensemble MUSA


Bach - Johannes-Passion

za 4 apr ’20
19:00 uur
  • za 4 apr ’20
    19:00 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Bachs Johannes-Passion mag minder bekend zijn dan zijn grote broer de Matthäus, volgens Bachkenners is hij nog aangrijpender. Ook met de Johannes zette Bach het lijdensverhaal van Jezus op muziek, met een orkest, een koor, en zangsolisten die de personages vertolken.

Raak in vervoering van die andere Passie van Bach
Maar zijn Johannes is kleiner van opzet, persoonlijk, dramatisch en emotioneel. Met een koninklijke Jezus die meer in control en minder lijdzaam is. Beleef het lijdensverhaal van Jezus door de ogen van die andere evangelist, raak in vervoering door de geniale muziek van Bach. Vanavond onder leiding van de Nederlandse, internationaal geroemde koordirigent Peter Dijkstra met een gedroomde solistencast. En natuurlijk uw eigen, vertrouwde philharmonie zuidnederland.

Concerttip
‘Een ongelofelijk goed stuk! Ik wil u adviseren dit seizoen naar beide passies te komen.’ – Adelina Hasani (concertmeester)

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie