Fotografie: Marco Borggreve
zo 26 apr ’20 14:15 uur
Debussy, Takemitsu, Sjostakovitsj

philharmonie zuidnederland

Meesterpianisten Arthur en Lucas Jussen

Dmitri Liss, dirigent
Arthur en Lucas Jussen, piano


Debussy - La Mer
Takemitsu - Quotion of Dreams
Sjostakovitsj - Symfonie nr 6

zo 26 apr ’20
14:15 uur
  • zo 26 apr ’20
    14:15 uur
    Grote zaal
    wordt verplaatst
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet die zijn afgekondigd omtrent het coronavirus, zijn alle concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni geannuleerd en is Meneer Frits gesloten. We proberen op dit moment alle geannuleerde concerten te verplaatsen naar een later tijdstip. Gezien de omvang van de verplaatsingen die plaatsvinden, kan het wat langer duren dan u normaal van ons gewend bent voordat hier duidelijkheid over is. 

Het Ticketbureau en de kassa van Muziekgebouw Eindhoven zijn gesloten. We zijn bereikbaar via e-mail tickets@muziekgebouweindhoven.nl maar vragen u geen contact op te nemen met betrekking tot de geannuleerde concerten.

Inzake de afhandeling van gekochte toegangskaarten zullen kaartkopers zo snel mogelijk via mail worden geïnformeerd. Wij doen ons uiterste best en danken u voor uw geduld en begrip in deze moeilijke situatie.Surprises gegarandeerd. De razend populaire pianobroers Lucas en Arthur Jussen weten de klassieke liefhebber telkens te trakteren op uniek repertoire. Deze keer verrassen ze u met werk voor twee piano’s en orkest dat maar zelden te horen is.

Wegdromen bij de zee
Samen met philharmonie zuidnederland gaan de Jussens helemaal op in de droomwereld van de Japanse impressionist Toru Takemitsu. Zijn Quotation of Dream is een ode aan de zee, waarbij Takemitsu goed heeft geluisterd naar het schilderachtige La Mer van de Franse meestercomponist Debussy, waarmee dit concert opent. Tot slot neemt chef-dirigent Dmitri Liss een frisse duik in het diepe met de Zesde Symfonie van zijn lievelingscomponist Sjostakovitsj. Een kortere en lichtere symfonie dan we van Sjostakovitsj gewend zijn. ‘Ik wilde een sfeer van lente, jeugd en vreugde oproepen’, aldus de Russische componist.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Wilt u tijdens uw bezoek aan een concert van philharmonie zuidnederland graag andere mensen ontmoeten? 
Schuif dan aan bij De Lange Tafel, de ontmoetingsplek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een concert te ontmoeten en gezellig te praten! 
Kijk op www.philharmoniezuidnederland.nl/delangetafel voor meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie